Voordelen van Bleekselderij

Ik wist dat bleekselderij onwijs goed is voor je, we gebruiken het ook erg veel in ons programma…
Ik wist dat bleekselderij onwijs goed is voor je, we gebruiken het ook erg veel in ons programma…

Voordelen van Bleekselderij

Maar van de week werd ik er op geattendeerd door een vriendin hoeveel voordelen er eigenlijk in de bleekselderij zit. Vroeger werd bleekselderij vooral in de winter en in de vroege lente als groente geteeld. Mensen aten graag selderij om te helpen bij de ‘reiniging’ en geloofden dat selderij fungeerde als een natuurlijk ontgiftend tonicum dat ziekte kon voorkomen. Zoals we weten, ontsmet selderij het lichaam dankzij zijn hydraterende eigenschappen. Selderijzaad werd ook gebruikt om of het nu om artritis of een andere pijn ging te verlichten, omdat men dacht dat selderij hierbij kon helpen.

Selderij lijkt een simpele groente maar bevat verrassend veel genezingskracht. Het kan helpen bij het afvallen, het bevat mineralen die rustgevend werken en het kan zelfs helpen ontstekingen tegen te gaan, Het grootste voordeel van selderij is de cholesterolverlagende kracht, die het nuttig maakt voor het verbeteren of voor het behouden van de gezondheid van het hart.

Selderij is ook een goede keuze als je op je gewicht let. Een grote steel bleekselderij bevat namelijk maar  slechts 10 calorieën! Voeg daarom selderij toe aan je boodschappen en geniet ervan in je salades, soepen en roerbak gerechten, als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Selderij zorgt tevens voor reiniging en afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Bovendien bevat selderij heel veel voedingstoffen, die je lichaam goed kan gebruiken tijdens een periode van afvallen.

Ik had al even door laten schemeren dat bleekselderij ontstekingsremmend werkt, De bestanddelen die in bleekselderij zitten zijn de aanwezige stoffen polyacetyleen en luteoline en dat zijn nou net de krachtige ontstekingsremmers.

Selderij helpt je te kalmeren en tot rust te komen. De mineralen in selderij, vooral magnesium, kalmeren het zenuwstelsel. Als je ‘s avonds geniet van een selderijsnack, zul je beter slapen.

Selderij is ook goed voor je spijsvertering. Door het hoge watergehalte van selderij, gecombineerd met de onoplosbare vezels die daarin zitten, maakt dat het bijdraagt aan een gemakkelijke en soepel verlopende darmpassage, hou er wel rekening mee dat je last heb van diaree of dunne ontlasting dat je uitkijkt met het eten van bleekselderij.

En dan toch wel wat mij het meeste aantrok…

In de traditionele Chinese geneeskunde is al duizenden jaren bekend dat bleekselderij, of selderij, wat uiteraard eeneiïge tweelingzusjes van elkaar zijn, bloeddrukverlagend werkt. Zeer recent heeft de wetenschap aanwijzingen gevonden waarom de bleekselderij een natuurlijke, plantaardige bloeddrukverlager is. In selderij zitten actieve organische stoffen van het type phthaliden. Deze stof maakt de spieren rondom bloedvaten rustig en relaxed. Hierdoor gaan de bloedvaten wijder open staan. Daardoor kan het bloed onder een lagere druk stromen.

wil je de voordelen van de bleekselderij adviseren ze je om 1 glas bleekselderij op de nuchtere maag te drinken.

Dit kan je of door een slow juister doen of gewoon door een heerlijke smoothie blenden, want ja niet iedereen vind de smaak even lekker ?

Wil je jouw E-Power+ pakket aanvragen? Klik hier! Of meer lezen over E-Power+? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn E-Book met GRATIS recepten om een paar dagen een deel van de E-Power+ lifestyle uit te proberen.

Bleekselderij

Wie ben ik?

Nadia Komen

Mijn naam is Nadia Komen, en ik ben mama van 2 super stoere boys Sebastiaan en Christiaan.
Al vanaf mijn pubertijd was ik al bezig met mijn gewicht, ik was namelijk altijd al “zwaarder” dan mijn klasgenootjes.

Gratis E-book

E-book

Nieuwsbrief

Tips, nieuwtjes en updates
direct in jouw mailbox!
Meld je aan voor
onze nieuwsbrief.

Wie ben ik?

Nadia Komen

Mijn naam is Nadia Komen, en ik ben mama van 2 super stoere boys Sebastiaan en Christiaan.
Al vanaf mijn pubertijd was ik al bezig met mijn gewicht, ik was namelijk altijd al “zwaarder” dan mijn klasgenootjes.

Nieuwsbrief

Tips, nieuwtjes en updates
direct in jouw mailbox!
Meld je aan voor
onze nieuwsbrief.