Je gezin en gezond leven

We kennen het allemaal, we willen het roer omgooien en gezonder gaan leven en meer gaan bewegen!
We kennen het allemaal, we willen het roer omgooien en gezonder gaan leven en meer gaan bewegen!

Je gezin en gezond leven

De eerste week heb je de smaak goed te pakken eten gaat goed (gezin eet keurig mee) bewegen gaat lekker (wel wat spierpijn) maar je hebt de smaak te pakken (althans dat denken wij) en de planning loopt helemaal super je hebt alles onder controle!

De tweede week gaat wat stroever je kinderen en je man beginnen te mopperen over het eten (een pizza moet kunnen) maar we houden nog stand want we zijn zo goed bezig!

Derde week kinderen gaan sporten Ow nee ik heb niet voorbereid nou ja voor 1 x makkelijk eten moet toch kunnen?  Mmm ik wou sporten maar ja ik moet nog heel veel dingen doen…  en daar komen de valkuilen… Druk schema, niet goed voorbereid, kinderen die gaan mopperen enz

Allemaal heel herkenbaar maar hoe hou je het nou vol???

Ik ben een moeder van twee jonge kinderen 8-5 jaar.

Die van 8 jaar eet altijd keurig netjes mee met alles maar die van 5 jaar heb ik echt niet gelogen 2 1/2 jaar strijd aan tafel gehad omdat hij gewoon geen groenten wilde eten. En met strijd bedoel ik echt strijd. Boos worden, lief doen, belonen, wat anders aanbieden, geen toetje enz niets werkte.

En ja hoe ga je dan aan een gezondelevensstijl beginnen en vooral volhouden?

Wat ik deed… ik deed extra opscheppen en maakte de compromis met mijn jongste dat deel mag je laten staan als je dat opeet. (Wat hij niet wist was dat hij gewoon z’n normale portie opat)  Wauw dat ging goed groenten ging op zonder drama!

Nu stap twee want ja een gezondelevensstijl is niet alleen met groenten klaar. Ik ben een tijdje apart gaan koken, voor mijn gezin aardappels vlees en groenten, en voor mezelf dan vis met gewokte groenten en zoeteaardappel.

Nu denk je waarom doe je dat?  Nou simpel om mijn kinderen nieuwsgierig te maken, want na een week begonnen ze te vragen “mama wat eet jou nou eigenlijk?” Of “mama waarom eten wij dat niet?”  Ik antwoorden dan standaart dat vinden jullie toch niet lekker ?

Dat waren magische woorden bij ons aan tafel!  Kort daarop wilde de oudste ook graag mee eten dus ik kookte voor mijn man en de jongste en voor de oudste en mij.

De jongste wilde wel graag proeven wat ik allemaal maakte zo kon ik ook meteen kijken wat wel in de smaak viel en wat niet. Na ongeveer 3 maanden at het hele gezin met mij mee want het was toch wel erg lekker wat ik maakte, maar sport drukte enz maakt het er niet makkelijker op.  Het vergt planning, heel veel plannen. De dagen dat mijn kinderen sporten maak ik ovenschotels klaar dat kan ik namelijk in de oven klaar zetten en als wij thuis komen is het eten klaar.  De dagen dat ik sport valt eigenlijk samen met mijn kinderen dus ja dat is dan makkelijk ?

Ongeveer een half jaar geleden ben ik gaan plannen wat mijn sport dagen gingen worden, dat staat in de agenda en daar kan ik gewoon niet omheen.

Het klinkt allemaal heel erg geplant maar weet je de eerste twee weken is het veel nadenken lijstjes maken dingen vergeten enz. Is allemaal heel normaal, de derde en de vierde week merk je dat het allemaal makkelijker gaat en ongeveer naar 2 maanden weet je al niet beter.

Dus ja zoals je leest makkelijk is het niet maar zeker niet onmogelijk  En ook als je moeilijke eters heb.  Wat ik als moeder en als coach merk jij als ouder bent het voorbeeld!  Mijn kinderen eten meer groenten en fruit als ooit daar voor want ik eet het ook.  Mijn smaak is verandert en die van mijn gezin ook!  Geef het alleen wel de tijd en verwacht niet van je gezin dat ze het meteen accepteren maar hou vol en hou je doel voor ogen!

Dat is de reden dat ik ooit voor E-Power+ heb gekozen. Het is geen dieet, maar een lifestyle. E-Power+ laat je niet vallen na het gewichtsverlies. Met het E-Power+ programma leren wij je lichaam weer te voeden in plaats van te vullen.

Wil je jouw E-Power+ pakket aanvragen? Klik hier! Of meer lezen over E-Power+? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn E-Book met GRATIS recepten om een paar dagen een deel van de E-Power+ lifestyle uit te proberen.

Je gezin en gezond leven

Wie ben ik?

Nadia Komen

Mijn naam is Nadia Komen, en ik ben mama van 2 super stoere boys Sebastiaan en Christiaan.
Al vanaf mijn pubertijd was ik al bezig met mijn gewicht, ik was namelijk altijd al “zwaarder” dan mijn klasgenootjes.

Gratis E-book

E-book

Nieuwsbrief

Tips, nieuwtjes en updates
direct in jouw mailbox!
Meld je aan voor
onze nieuwsbrief.

Wie ben ik?

Nadia Komen

Mijn naam is Nadia Komen, en ik ben mama van 2 super stoere boys Sebastiaan en Christiaan.
Al vanaf mijn pubertijd was ik al bezig met mijn gewicht, ik was namelijk altijd al “zwaarder” dan mijn klasgenootjes.

Nieuwsbrief

Tips, nieuwtjes en updates
direct in jouw mailbox!
Meld je aan voor
onze nieuwsbrief.